©TDB_Peru2014_Espinar-mijnen_28

Belgische banken blijven investeren in schadelijke mijnbouw

1

Inhoud syndicerenRSS
Belfius_enkellogo

Gemeenten willen dat Belfius publiek blijft

Heel wat burgers en gemeenteraadsleden hebben positief gereageerd op het initiatief van het platform 'Belfius is van ons'. De gemeenten Zelzate in Vlaanderen, Assesse, Profondeville, Visé en Verviers in Wallonië en Elsene in Brussel hebben reeds een motie aangenomen die pleit voor het behoud van Belfius in publieke handen.

stemmen_groen

AV FairFin 17 maart

Op 17 maart houdt FairFin haar jaarlijkse AV, waarop ze de cijfers en planning 2017/ 2018 voorlegt. Geïnteresseerd om te komen? Stuur een mailtje naar info@fairfin.be

Coin_BE_50c_Miner_obv_78

Dankzij jullie vonden we 1010 eur voor actuele cijfers rond investeringen in controversiële mijnbedrijven. Bedankt!

Via een oproep in ons vorig e-zine vroegen we jullie om een gift voor een mini-onderzoek rond mijnbouw. We haalden 1010 euro op. Een dikke merci! Het is iets minder dan de 1500 euro dan we hadden beoogd wat de scope iets kleiner maakt, maar we kunnen nu hoe dan ook een indruk geven van de huidige investeringen van onze banken in controversiele mijnbouw. Een voorproefje van het resultaat krijg je vanaf 8 februari via het programma Mine The Gap van de Beursschouwburg (op 8 februari geven we daar de gratis vorming Hey, that's my money! - kom ook); het volledige onderzoek brengen we op 19 februari naar buiten. Nogmaals heel hard bedankt voor jullie steun.

stemmen_groen

Belfius is van ons - schrijf je gemeente aan

Het dossier van de privatisering van Belfius is de laatste tijd heel wat in de aandacht gekomen. Vorige week stelde Minister van Financiën Johan Van Overtveldt dat de beursgang in een stroomversnelling zit. Maar kort daarna werd duidelijk dat er ook nog belangrijke obstakels zijn, vooral omdat deze regering een oplossing voor de Arco coöperanten heeft gekoppeld aan de beursgang van Belfius. De campagne Belfius is van ons blijft wegen op het debat. Doe je mee?

prix 2018

Burgercoöperatie Ecopower wint de Prix Financité 2017

Ecopower cvba, een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie, wint de vierde editie van de Prix Financité. Met de prijs wil Financité duurzame investeringen onder de aandacht brengen. Tot 31 december 2017 kon iedereen online stemmen op zijn favoriete project uit een lijst van alle financiële producten die het FairFin en Financité kwaliteitslabel dragen.

petition

Dossier Belfius toont: manifeste politieke onwil om geld in te zetten voor de samenleving

Deze week in De Tijd: de regering zet Belfius onder druk om dividend op te trekken. Je zou in de verleiding kunnen komen om te denken: 'Als het helpt om het gat in de begroting te dichten is het goed dat de regering Belfius onder druk zet om veel winst te maken.' We moeten dan wel vergeten dat het nastreven van hoge winsten bij banken minder dan 10 jaar geleden tot de grootste financiële crisis sinds een eeuw geleid heeft.