Image from page 19 of "Victoria, B.C., Canada, Vancouver Island : fishing, shooting, golf, motoring, and all outdoor sports the whole year round in a mild and sunshiny climate without any extremes of heat or cold / by Richard L. Pocock ; edited, illustrat

De financiering van de energietransitie: het spel zit op de wagen

1

Inhoud syndicerenRSS
petition

Dossier Belfius toont: manifeste politieke onwil om geld in te zetten voor de samenleving

Deze week in De Tijd: de regering zet Belfius onder druk om dividend op te trekken. Je zou in de verleiding kunnen komen om te denken: 'Als het helpt om het gat in de begroting te dichten is het goed dat de regering Belfius onder druk zet om veel winst te maken.' We moeten dan wel vergeten dat het nastreven van hoge winsten bij banken minder dan 10 jaar geleden tot de grootste financiële crisis sinds een eeuw geleid heeft.

pompoen_014.fe8ced78

Help basisschool De Wondertuin aan 10.000 eur klimaatinvesteringen

Momenteel loopt voor 2017 de laatste crowdfundingcampagne op ons sociaal crowdfunding platform Socrowd: Basisschool De Wondertuin uit Mechelen wil tegen Kerst 10.000 euro ophalen en ze kunnen hierbij  nog een duwtje gebruiken. Wil je hen meehelpen met hun klimaatinvesteringen zoals isolatie, ramen vervangen, ventilatie in orde brengen,... ? Koop dan 1 of meerdere Socrowd aandelen via volgende link: https://socrowd.be/projecten/de-wondertuin-natuurknap. De school én het klimaat zijn u dankbaar!

liesbeth

Dit was Move Your Money 2017

Follow the money. Waar uw geld staat, dat moet juist zijn. En hoe meer mensen dat radicaal doen… De markt zal zich wijzigen.” Dit zei Liesbeth Vlerick van DOK in een interview met Zwijgen is geen optie. Met o.a. een BankWijzer update, coöperantenfestival in Gent, klimaatdebat met de NBB en tal van presentaties hebben we hier mensen en investeerders deze maand van proberen te overtuigen.

klmiacoal2

Nationale Bank kan en moet rol opnemen in strijd tegen klimaatverandering

De laatste activiteit in de Move Your Money Week 2017 was een debat rond de financiele risico's van klimaatverandering dat we samen met de Klimaatcoalitie organiseerden. De Nederlandsche Bank stelde haar conclusies van het onderzoek ‘Waterproof’ voor. Er waren politieke vertegenwoordigers van alle Belgische partijen uit de federale regering aanwezig, die de NBB vroegen hierover ook meer onderzoek te verrichten.

geldgeweld

Gratis met FairFin naar de boekenbeurs

Uitgeverij LannooCampus biedt leden van FairFin een kadootje aan: na inschrijving mogen zij gratis naar de boekenbeurs op 9 november. Antoon Vandevelde stelt die dag ook zijn boek 'Het Geweld van Geld' voor. Een aanrader! Naast gratis toegang die dag mag je bij aankoop van een LannooCampus boek ook een tweede boek gratis uitzoeken. Lid worden doe je zo.

petition

Teken de petitie: Belfius is van ons

De federale regering stelde vier van de grootste zakenbanken ter wereld aan om de verkoop te begeleiden van een eerste schijf van ongeveer 30% van Belfius Bank. Het platform Belfius is van ons lanceert een petitie om Belfius niet te privatiseren maar te laten uitgroeien tot een alternatief voor de dominante banken.