leeuwingpaktkip

ING, Rabobank en ABN Amro investeren 8,8 miljard euro in dieronvriendelijke vleesproductie

1
Ontbijtsessie met Kate Raworth

Donut als referentie voor de economie... en spiegel voor de macht

2
bank_kernwapens

Banken in België investeren meer dan 16 miljard dollar in kernwapens

3

Inhoud syndicerenRSS
Anneleen De Bonte-5

Help Duurzaam Pensioen vooruit, vul de enquête in!

Hoe zou de toekomst eruit zien als ieder zijn/haar pensioengeld kon inzetten voor dat wat zorgverleners écht belangrijk vinden, nl. welzijn en gezondheid? Dat is wat onze collega Dr. Anneleen De Bonte voor ogen houdt bij elk gesprek met financiële beheerders over duurzaam pensioen. Ze ging op zoek en vond inmiddels één partner die werk wil maken van een duurzaam VAPZ-product voor zelfstandige zorgverleners. We toetsen dit plan graag bij jou af middels een korte enquête (3 vragen).

banken inhanden

Debat 17 april: Hoe nemen we banken in eigen handen?

Banken sturen zoveel geld aan dat ze mee de maatschappelijke evolutie bepalen, dat weten we. Maar wie stuurt de banken aan? Niet zo lang geleden hadden we openbare banken en eigen banken van maatschappelijke bewegingen. Ze zijn allemaal verdwenen. Hoe krijgen we opnieuw greep op de banken? Op 17 april leiden Marc Bontemps van NewB en Frank Vanaerschot van Belfius Is Van Ons / FairFin in Leuven deze discussie in.

©TDB_Peru2014_Espinar-mijnen_28

Belgische banken blijven investeren in schadelijke mijnbouw

BNP Paribas, Deutsche Bank, ING en KBC investeerden samen afgelopen jaar 1,74 miljard euro in Glencore, Vale en BHP Billiton, drie mijngiganten met een kwalijke reputatie. FairFin, 11.11.11, Broederlijk Delen en CATAPA vragen banken om deze schadelijke financieringen te stoppen.

Belfius_enkellogo

Gemeenten willen dat Belfius publiek blijft

Heel wat burgers en gemeenteraadsleden hebben positief gereageerd op het initiatief van het platform 'Belfius is van ons'. De gemeenten Zelzate in Vlaanderen, Assesse, Profondeville, Visé en Verviers in Wallonië en Elsene in Brussel hebben reeds een motie aangenomen die pleit voor het behoud van Belfius in publieke handen.

stemmen_groen

AV FairFin 17 maart

Op 17 maart houdt FairFin haar jaarlijkse AV, waarop ze de cijfers en planning 2017/ 2018 voorlegt. Geïnteresseerd om te komen? Stuur een mailtje naar info@fairfin.be

Coin_BE_50c_Miner_obv_78

Dankzij jullie vonden we 1010 eur voor actuele cijfers rond investeringen in controversiële mijnbedrijven. Bedankt!

Via een oproep in ons vorig e-zine vroegen we jullie om een gift voor een mini-onderzoek rond mijnbouw. We haalden 1010 euro op. Een dikke merci! Het is iets minder dan de 1500 euro dan we hadden beoogd wat de scope iets kleiner maakt, maar we kunnen nu hoe dan ook een indruk geven van de huidige investeringen van onze banken in controversiele mijnbouw. Een voorproefje van het resultaat krijg je vanaf 8 februari via het programma Mine The Gap van de Beursschouwburg (op 8 februari geven we daar de gratis vorming Hey, that's my money! - kom ook); het volledige onderzoek brengen we op 19 februari naar buiten. Nogmaals heel hard bedankt voor jullie steun.