BNP Paribas: stop radioactieve investeringen!

Paribasi8

Kernenergie is een extreem gevaarlijke én dure vorm van energie. Om de miljarden euro’s die elke kernreactor kost, bij elkaar te krijgen, zijn de energiebedrijven sterk afhankelijk van banken en andere spelers op de financiële markt. BNP Paribas, ’s werelds belangrijkste bankier voor kernenergieprojecten, plant op dit moment de financiering voor de bouw van een gedateerde kernenergiestation – Angra 3 – in Brazilië. Greenpeace lanceert een tegencampagne.

Als deel van een Frans bankensyndicaat, staan zij in voor een bedrag van 1,1 miljard euro. Als die deal doorgaat, zo zegt Greenpeace, wordt Brazilië belast met een ouderwetse kernreactor waarvan de kosten de pan uitrijzen en die er niet in zal slagen de veilige, betaalbare, schone energie te leveren die Brazilië in deze veranderende wereld nodig heeft.
De kernindustrie heeft het afgelopen decennium geprobeerd het publiek en de beleidsmakers ervan te overtuigen dat ze zal helpen de klimaatcrisis te lijf te gaan. Greenpeace stelt echter dat ze in werkelijkheid staat voor een industrie die te weinig, te laat opbrengt en te duur en te gevaarlijk is.

Bekijk hier de campagnewebsite van Stop Radioactive Investment!

Bron: persbericht Greenpeace