Campagnes

FairFin voert verschillende campagnes:

BankWijzer

In dit internationale project onderzoeken we het investeringsbeleid van banken actief in Belgie vanuit de thema's klimaat, mensenrechten, arbeidsrechten, natuur, bonussen, transparantie, corruptie, wapens en belastingen. Via een ranglijst en case studies proberen we deze complexe materie inzichtelijk te maken voor een ruim publiek én moedigen we bankklanten aan hun bank op het juiste spoor te zetten.

Belfius Is Van Ons

Na de crisis moest de Belgische regering Dexia overkopen. In 2011 maakte ze daar Belfius van. Wat de overheid met die bank wil, is nooit onderwerp van publiek debat geweest. Plannen zijn om halverwege 2018 te privatiseren. Het platform Belfius Is Van Ons verenigt 30 organisaties die tegen die privatisering zijn en meer onderzoek vragen naar mogelijkheden voor publiek beheer, zodat Belfius een maatschappelijke opdracht kan krijgen - en wij een bank waar we achter kunnen staan.

Duurzaam pensioen

Dr. Anneleen De Bonte weet zeker dat het mogelijk is: een ethisch, duurzaam, rendabel en veilig fonds voor het beheer van haar VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen)/RIZIV-contract. Met de steun van 2000 collega’s zelfstandige zorgverleners kan het zover komen!

Move Your Money

FairFin wil mensen en organisaties aanzetten om zelf een duurzame stap te zetten met hun geld. In het kader van Move Your Money voeren we communicatie met tips en persoonlijke ervaringen en houden we een actieweek in oktober.