Alle evenementen

Claim the Climate - Move Your Money

Smeer je fietsketting, plan je treinroute, stof je kano af, haal je wandelschoenen van op zolder en kom samen met al je tantes en nonkels, vrienden en buren naar Brussel om het klimaat te claimen! Op zondag 2 december komen we van alle uithoeken van het land, op alle mogelijke manieren, met enthousiasme als onze groene energie!

FairFin is aanwezig om onze campagne Move Your Money onder de aandacht te brengen. Zoek de lopende euro's!

Leertraject ethisch bankieren voor mondiale en duurzaamheisambtenaren i.s.m. VVSG

Wat kan je als ambtenaar Lokaal Mondiaal Beleid of Duurzaamheid doen om het thema ethisch bankieren in jouw gemeente op de kaart te zetten? In deze vorming leidt FairFin vzw je in in deze thematiek: wat doet de bank met ons geld, wat zijn de grote problemen van het financieel systeem en hoe kunnen burgers en overheden hier iets tegen doen? FairFin geeft tips en opent een discussie over drempels en kansen. De gemeente Turnhout deelt haar ervaringen met enkele succesvolle lokale projecten.

Workshop: wat doet de bank met mijn geld? i.s.m. citizenne Brussel

Slechts 2 op de 10 Vlamingen heeft nog vertrouwen in de banken. Hoe komt dat? FairFin legt uit wat er achter de schermen van een bank gebeurt. Wat gaat goed en wat niet? Waarom wordt er nog zo veel geld geïnvesteerd in zaken die slecht zijn voor de maatschappij? Een kritische reflectie over geld, banken en maatschappij.

Georganiseerd door Citizenne i.s.m. FairFin

ecoTips BIZZCLUB over ethisch beleggen

Op 22 oktober 2018 organiseert ecoTips een infoavond rond ethisch beleggen. Ze konden daarvoor Siem de Ruijter strikken. Siem is co-auteur van het boek 'Ethisch beleggen is voor iedereen.' Hij zal je uitleggen hoe je van start kan gaan, wat de verschillen zijn tussen diverse aanbieders, welke vragen je best stelt aan je adviseur,  hoe je valkuilen kan vermijden, enzoverder. Daarnaast krijg je de kans om op onze infomarkt persoonlijk kennis te maken met diverse aanbieders van ethisch beleggen.

Nascholing financiele educatie middelbaar

In deze nascholing geven docent Ines Dewulf en coach Ingriet Engelen de les financiele educatie in process aan leerkrachten BSO en ASO. Na deze workshop kun je les 1 zelf geven EN heb je meegewerkt aan de ontwikkeling ervan! 

Celebration 10 years of crisis (Beursschouwburg)

FairFin, Brussels Academy en Facing Finance slaan de handen ineen voor een internationaal evenement in de Beursschouwburg in Brussel. Sprekers uit binnen- en buitenland gaan in op de vraag hoe de crisis van 10 jaar terug werd ervaren in Brussel, Athene, Frankfurt en Barcelona.

Debat en film '10 jaar crisis' Manifiesta

Een week na Manifiesta zal het 10 jaar geleden zijn dat de Amerikaanse bank Lehman Brothers omviel. In de tien jaar die volgden zou de crisis in verschillende gedaantes blijven rondwaren. In de vorm van acute financiële instabiliteit, die telkens opnieuw met duizenden miljarden euro’s publiek geld een symptoombehandeling onderging. Als politiek probleem, met de democratie en sociale rechtvaardigheid als de twee grootste slachtoffers.

Vorming 'Wat doet de bank met mijn geld?' Gent

In deze avond verkennen wat de bank nu echt doet met je geld en gaan we in op het probleem van schadelijke investeringen.
In hoeverre investeert een bank in de echte economie? Maar ook... hoe kan je zelf door bewuste keuzes je geld investeren in een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving?