Ouders: geef je kind een lidmaatschap cadeau!

Jong geleerd is oud gedaan

"Met financiële educatie is het zoals met seksuele opvoeding: je begint er best zo vroeg mogelijk mee," zei Geert Noels in HUMO’s Grote Gelddossier eerder dit jaar. FairFin is het daar volledig mee eens! Onder andere Febelfin en FSMA namen al zinvolle stappen met de websites mijngeldenik.be en Wikifin, maar FairFin lijkt het nog zinvoller (en brandend actueel!) jongeren te informeren over fundamentele financiële thema’s - vooraleer rente en rendement ter discussie te stellen. Wat doet een bank eigenlijk met mijn geld? Wat is haar plek in de samenleving? Hoe werkt het financieel systeem? Hoe kan dat systeem bijdragen aan duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid?

Dit zijn vragen die FairFin op tafel legt. Bij banken en overheden, maar ook in debatten als de reeks Bank2Basics (volgende 13 november in Brussel!) en in informatietools als de Supergeld Starterskit. Vind jij het als ouder belangrijk dat je kinderen proeven van een kritische kijk op het bankwezen? Dat ze weten dat er manieren zijn om zelf positieve dingen te doen met je geld (hoe weinig dat ook is)?

Doe ze dan een FairFin lidmaatschap cadeau! Via magazine en emails blijf je als lid op de hoogte van het laatste nieuws rond duurzame bankproducten, van interessante (internationale) visies op het financieel systeem en worden jullie uitgenodigd voor onze lezingen en debatten.

Het lidmaatschap kost 20 euro per persoon. Geef je je kind op als lid, dan krijg jij als ouder het exclusieve keukenschort en je kind krijgt een pakket postkaarten ‘superheld’.  Vul het formulier in op www.fairfin.be/lid en maak 20 euro over op rekening (IBAN): BE77 8939 4401 1442 /BIC: VDSPBE91 van FairFin met de mededeling ‘lidgeld 2014 + jong geleerd + de naam van je kind’.

We hopen op veel nieuwe, jonge leden. Want het geld van vandaag bepaalt de wereld van morgen.