FairFin wenst je fijne feesten!

De periode van de eindejaarsoverzichten is begonnen en vrolijk worden we er niet van. Toch hebben wij bij FairFin het voorzichtige gevoel dat we greep beginnen te krijgen op banken en pensioenfondsen en dat we mensen op grotere schaal kunnen warmmaken voor alternatieve vormen van investeren.

Hoe we daar in 2016 aan hebben gewerkt? Bekijk ons mini-videoverslag!

Financiële instellingen voelen inmiddels dat ze een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Dit komt omdat we samen met bewuste burgers en organisaties op deze nagel zijn blijven kloppen, maar ook omdat meer en meer organisaties, volksvertegenwoordigers en investeerders mee de vraag stellen naar een duurzaam beleid en duurzame producten. Duurzaam investeren begint een zaak van eer te worden - iets waar je je als bankier niet met greenwashing vanaf kunt maken. Ook al wordt dat nog altijd geprobeerd.

Ondertussen is het systeem als geheel niet fundamenteel veranderd. Financiële instellingen zijn nog altijd veel te groot, geld wordt niet gecreëerd ten behoeve van de samenleving... Een volgende financiële crisis lijkt reëel. Dit is hét moment om het toegenomen bewustzijn rond wat er allemaal scheef loopt en onze goesting in een nieuwe economie in te zetten voor een transitie naar een duurzame samenleving. Lokaliseren, politiseren en elkaar opzoeken, was het devies op een eerste crisisberaad voor het middenveld dat FairFin vorige week organiseerde.

Wil jij meedoen met deze beweging, of ze ondersteunen? Word dan lid van FairFin. Leden bieden ons financiële maar vooral morele steun bij de strijd voor een duurzaam financieel systeem. Met hoe meer we zijn, hoe meer we kunnen wegen. FairFin had in 2016 500 leden, in 2017 willen we dat aantal graag verdubbelen. Liefst met jou erbij!

Je wordt lid door 20 euro over te maken op rekening  BE77 8939 4401 1442 (BIC: VDSPBE91) van FairFin met de mededeling: ‘lidgeld 2017 + je naam’. Nieuwe leden ontvangen een uniek FairFin keukenschort en korting op activiteiten. Als je je in december 2016 lid maakt, word je lid voor heel 2017 én ontvang je de publicatie 'De Staat van de Banken 2016' waarin we 20 financiële instellingen onder de loep nemen.

Heb je vragen over onze werking? Stel ze gerust.

We wensen je heel fijne feesten en hopen je tegen te komen in 2017!

Namens het team van FairFin: Johan, Hugo, Sébastien, Frank, Anneleen, Peter, Sander en Marjon