Een eigen Gentse munt, zin of onzin ?

Gespreksavond in herberg Macharius 29/03

Overal in de wereld winnen lokale munten aan populariteit. De inwoners van Bristol steunen met hun eigen Bristol Pound de lokale economie. In Beieren investeert de Chiemgauer in plaatselijke verenigingen en projecten. Dichter bij huis bewijzen de Torekes al jaren hun belang voor de bewoners van het Rabot.

Waarom zou je je eigen munt invoeren? Met gemeenschapsgeld kan je zelf afspraken maken. Zo geef je de munten een doelstelling mee. Lokaal geld kan langer binnen de gemeenschap circuleren. Wat op termijn zowel lokale handelaars als consumenten ten goede komt. Gemeenschapsgeld kan ook positief gedrag belonen of maatschappelijke projecten ondersteunen. Het verhoogt dus de sociale en economische slagkracht van jouw gemeenschap. 

Is een lokale munt in Gent een goed idee?

Gemeenteraadslid Dirk Holemans lanceerde onlangs het idee voor een Gentse stadsmunt. Schepen Christophe Peeters reageerde alvast enthousiast. Maar hoe en waarom bouw je zo’n munt?

Op deze avond introduceren we enkele inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland. Vervolgens gaan we in gesprek met het publiek en de lokale vertegenwoordigers.

Waar: Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43+Wanneer: woensdag 29 maart, 20uToegang gratis

Een organisatie van de Buren van de Abdij en Muntuit, i.s.m. Samenlevingsopbouw Gent.