Socrowd in Limburg

Socrowd (sociaal crowdfundingsplatform ontstaan in de schoot van FairFin) lanceerde begin mei haar nieuwe website en look! Die werden opgemaakt met de mensen van Studio Straid uit Brugge. De vertrouwde features zijn uiteraard aanwezig maar enkele nieuwigheden zijn:

  •     Met enkele clicks het project dat je steunt delen op sociale media.
  •     Updates kunnen geplaatst worden door projectbeheerders voor de crowd die hun project heeft gesteund.
  •     Online betalen is nu ook mogelijk.

We hebben vooral ons best gedaan om de positieve werking van Socrowd in de verf te zetten. Socrowd geeft, via crowdfunding, renteloze leningen aan maatschappelijk zinvolle projecten. Zo kunnen zij hun achterban gemakkelijk en beter betrekken bij hun werking, en geld aantrekken om hun doel te verwezenlijken. Neem hier gauw een kijkje. Momenteel zijn de accounts van de vorige site nog niet actief. We laten het jullie weten zodra alles is overgezet.

Campagne Busleyden Atheneum Pitzemburg in Mechelen
We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het bijbrengen van milieubewustzijn. Atheneum Pitzemburg in Mechelen, laureaat van de subsidie wedstrijd: “Paraat voor het klimaat,” geeft als school het goede voorbeeld. Pitzemburg tracht hiermee bij te dragen aan de intentie van de Stad Mechelen om tegen 2020 de CO2-uitstoot met 20% te verlagen. Om de campagne te kunnen realiseren rekent Atheneum Pitzemburg op jou. Als dank voor jouw steun, krijg je een energiebespaarbox waarmee je jaarlijks tot 100 euro kan besparen. Zo verdien je de investering in één jaar alweer terug! Alle details over de acties en hoe je kan meehelpen staan op de projectpagina.

Nieuwe campagne online: CDO SPOOR 5 Klimaatbewust!
CDO SPOOR 5 wil 2500 euro ophalen voor klimaat-positieve investeringen. De campagnepagina staat hier. Via de Share knoppen kan je het project ook makkelijk delen met jouw netwerk.

Socrowd gaat naar Limburg
Samen met LRM, Hefboom en Trividend is Socrowd te vinden op 21 juni in Greenville, het voormalige hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen. Het financieringsaanbod voor sociaal innovatieve projecten wordt in een korte pitch toegelicht, waarna een afspraak gemaakt kan worden voor een persoonlijk gesprek met de organisatie(s) naar keuze. Locatie: Centrum-Zuid 1111 - 3530 Houthalen-Helchteren, om 10 uur. Inschrijven kan bij pieter-jan@trividend.be. Ken je mensen in die streek die op zoek zijn naar financiering voor hun sociaal positief project? Stuur hen gerust dit bericht door!

Jaarverslag 2016
Anno 2016 deed crowdfunding het zeer goed: in totaal werd 30 miljoen euro opgehaald via alle Belgische platformen. Dit is een verdriedubbeling van het bedrag dat in 2015 werd opgehaald. Crowdlending waar Socrowd in actief is, neemt het leeuwendeel voor zijn rekening. We verwachten dat deze organische groei in 2017 zal doorzetten. 2016 resulteerde in 5 nieuwe projecten, met een totaal uitgeleend kapitaal van 207.000 euro, en ruim 150 nieuwe vennoten. Meer info over het afgelopen jaar van Socrowd lees je in het jaarverslag hier.