Educatief aanbod

Vorming 'Wat doet de bank met mijn geld? (en wat kan ik doen?)'

2 op de 10 Vlamingen heeft nog vertrouwen in de banken. Hoe komt dat? In deze vorming legt FairFin uit wat er achter de schermen van een bank gebeurt: welke zaken gaan goed en welke gaan niet goed? Hoe komt het dat er nog zoveel geld wordt geïnvesteerd in zaken die slecht zijn voor de maatschappij?

In het tweede deel van de vorming focussen we op wat je zelf kunt doen als je niet tevreden bent over je bank. Hoe kun je dat laten weten? Waar kun je naartoe met je geld, binnen en buiten het bestaande geldsysteem?

In deze vernieuwde vorming legt een spreker van FairFin dit alles uit in mensentaal.

  •  Doelgroep: groepen volwassenen, geen economische voorkennis vereist. We maken een onderscheid tussen medewerkers van NGO's, die vanuit een bepaald thema geïnteresseerd zijn in het onderwerp en het ruime publiek
  •  Tijdsduur: één of twee uur
  •  Vraagprijs: 200 eur + vervoersonkosten spreker vanuit Brussel (indien deze prijs onmogelijk is voor de organisatie, is ze te bespreken)
  •  Boeking via stefaan.vanparys@fairfin.be of 02 201 0770

 

Opleiding 'Cijfers lezen en kritisch interpreteren' (door onze partner Socrowd)

Van nu af aan heeft  de financiële situatie van uw organisatie geen geheimen meer!

U wil graag met kennis van zaken kunnen participeren  wanneer de begroting, balans of resultatenrekening besproken worden binnen uw organisatie? Onze partnerorganisatie SoCrowd biedt hiervoor een cursus aan (1 dag) die inzicht geeft in het lezen van cijfers. Een must voor wie transparantie en participatie hoog in het vaandel voert.
Boeking via: ludo@socrowd.be
Klik hier voor meer informatie.

'Complementaire munten, een hefboom naar een duurzame samenleving?' (door onze partner Muntuit)

Deze lezing van Muntuit vertelt je meer over wat de rol van geld in onze samenleving was, is en zou kunnen zijn. De lezing eindigt met een aantal voorbeelden van complementaire munten. Ze duidt hoe deze parallelle alternatieven een puzzelstukje in de transitie naar een duurzame samenleving kunnen bieden. Muntuit biedt ook vormingen op maat van organisaties die erover nadenken zelf aan de slag te gaan met een munt. Kijk hier voor hun volledige aanbod.