Educatief aanbod

Vorming 'Wat doet de bank met mijn geld?'

Zeker sinds de financiële crisis, staan banken volop in de spotlights. En toch is er nog steeds verwarring en onduidelijkheid over wat banken eigenlijk doen met ons geld. Wil je graag weten wat er gebeurt achter te schermen van een bank?

 Doelgroep: groepen volwassenen, geen economische voorkennis vereist
 Tijdsduur: één of twee uur
 Boeking via anneleen.debonte@fairfin.be of 02 201 0770

Opleiding 'Cijfers lezen en kritisch interpreteren' (door onze partner Socrowd)

Van nu af aan heeft  de financiële situatie van uw organisatie geen geheimen meer!

U wil graag met kennis van zaken kunnen participeren  wanneer de begroting, balans of resultatenrekening besproken worden binnen uw organisatie? Onze partnerorganisatie SoCrowd biedt hiervoor een cursus aan (1 dag) die inzicht geeft in het lezen van cijfers. Een must voor wie transparantie en participatie hoog in het vaandel voert.
Boeking via: ludo@socrowd.be
Klik hier voor meer informatie.

'Complementaire munten, een hefboom naar een duurzame samenleving?' (door onze partner Muntuit)

Deze lezing van Muntuit vertelt je meer over wat de rol van geld in onze samenleving was, is en zou kunnen zijn. De lezing eindigt met een aantal voorbeelden van complementaire munten. Ze duidt hoe deze parallelle alternatieven een puzzelstukje in de transitie naar een duurzame samenleving kunnen bieden. Muntuit biedt ook vormingen op maat van organisaties die erover nadenken zelf aan de slag te gaan met een munt. Kijk hier voor hun volledige aanbod.