Direct investeren

Er komen steeds meer mogelijkheden om geld dat je voor langere tijd kunt missen, direct te investeren in een project of organisatie van jouw keuze. Het kan gaan om projecten met doelstellingen waar je in gelooft, maar ook projecten die dicht in jouw buurt doorgaan en waar je persoonlijk profijt van kunt ondervinden (windmolens, een bioboer, een sociale kruidenier, ...) of zelfs investeringen in projecten van vrienden of familie.

Directe investeringsmogelijkheden in de Faire Geldwijzer:

- Aandelen van coöperaties

Als je je geld uitleent tegen voordelige voorwaarden, kan je een initiatief naar keuze extra financiële ademruimte geven. Een ander voordeel is dat je ondertussen een directe band kan opbouwen met het initiatief dat je ondersteunt.

- Lening aan een project in jouw buurt

Je kunt een fiscaal aantrekkelijke lening geven aan een project in jouw buurt. De overheid ontwikkelde modellen voor leningen voor ondernemingen en voor renovatieprojecten.

- Social impact crowdfunding

Social impact crowdfunding verschilt van klassieke crowdfundingsplatformen door een aantal zeer bewuste keuzes. Geld (crowdfunding) vormt een middel tot maatschappelijke verandering, geen doel op zich.