onKernelRequest
onKernelResponse

Vorming: Wat doet de bank met mijn geld?

Benieuwd wat je geld zoal uitspookt eenmaal het op je rekening staat? Het slaapt namelijk niet op de bank. De financiële keuzes die banken vandaag met dat geld maken, bepalen hoe de wereld van morgen eruit ziet. Een bank kan bijvoorbeeld kiezen om te investeren in groene energie, of in wapenbedrijven. Hoe komt het dat nog zoveel geld wordt geïnvesteerd in praktijken die slecht zijn voor onze wereld?

In deze vorming legt FairFin uit wat er achter de schermen van een bank gebeurt. In het tweede deel van de vorming reiken we oplossingen aan. Zijn er alternatieven? Waar kun je zelf naartoe met je geld, binnen en buiten het bestaande geldsysteem?

Praktisch

Doelgroep: groepen volwassenen, geen economische voorkennis vereist. We maken een onderscheid tussen medewerkers van NGO’s, die vanuit een bepaald thema geïnteresseerd zijn in het onderwerp en het ruime publiek
Tijdsduur: één of twee uur. We voorzien graag tijd voor vragen uit de zaal.
Prijs: € 200 + vervoersonkosten spreker vanuit Brussel (€0,4233/KM)
Benodigd materiaal: beamer, projectiescherm (of witte muur), geluidsinstallatie (kleine computerboxjes volstaan) en een laptop met internet. Graag een seintje als één van deze zaken niet beschikbaar zijn, dan helpen we om een oplossing te voorzien.
Deelnemers: we streven naar groepen van 15 tot 30 personen. Graag een seintje wanneer u meer dan 40 deelnemers verwacht, zodat we ons kunnen aanpassen.

Boeking of vragen via vorming@fairfin.be 

Extra materiaal

Wil je de info over deze vorming verspreiden? Hieronder vind je al het nodige materiaal:

Over FairFin

FairFin streeft naar een wereld waarin mens en planeet voorop staan. Geld speelt daarin een grote rol. Een nieuw financieel systeem dat transparant, rechtvaardig en democratisch is, kan een hefboom zijn voor een sociale en duurzame wereld. Om dat waar te maken werken we op drie fronten:

  1. Mensen verenigen om druk te zetten op financiële spelers, opdat zij hun investeringen aanpassen.
  2. Ondersteuning van allerlei initiatieven die vandaag al tonen dat het anders kan.
  3. Bouwen aan een breed draagvlak voor publieke regulering van het financieel systeem

Vrijwilliger worden?

Om de spelregels van onderuit te veranderen voert FairFin onderzoek en campagnes. Dit doen we met een team van zes, ondersteund door een ploeg gedreven vrijwilligers. Jouw talenten en enthousiasme kunnen we dus absoluut gebruiken. Want ook voor deze vorming steunen wij op enthousiaste vrijwilligers. Wij voorzien opleiding, het nodige materiaal en ondersteuning waar nodig. Hoe meer vrijwilligers, hoe breder deze vorming aangeboden kan worden.