Heb jij al een NewB kaart?

NewB, de cooperatieve bank in oprichting, lanceerde eerder dit jaar de NewB kaart, een prepaid betaalkaart. Cooperanten kunnen deze kaart gratis bestellen. Dat de kaart wereldwijd werkt, bewijzen de vele getuigenissen en foto's op de Facebookpagina van NewB!

Onlangs zag ook de app het licht waarmee je het saldo van je kaart online kunt checken.

De NewB is het eerste product van NewB. Veel mensen vragen zich af: “Ik verwacht een bank, waarom krijg ik nu een betaalkaart voorgesteld?”. Is NewB het noorden kwijt? Heeft ze haar oorspronkelijke doelstelling uit het oog verloren?

Het antwoord van NewB: "We wijken geenszins af van ons objectief. Deze kaart is een middel om tot de oprichting van de bank te komen. Net zoals we binnenkort andere producten willen uitwerken, in samenwerking met specialisten uit de financiële wereld.

Immers, om een bank op te richten is niet alleen veel kapitaal nodig. We moeten ook het vertrouwen winnen bij alle partijen die aan het project willen deelnemen. Vandaag weten we ons gesterkt door 50.000 coöperanten. Maar het vertrouwen van investeerders, financiële partners en overheden verwerf je op een andere manier.

Wat willen die investeerders, partners en overheden? Realistische plannen, die bijvoorbeeld rekening houden met de gewijzigde marktomstandigheden, zoals de lage rente. Ze willen ook resultaten, cijfers, rekeningen. Het bewijs dat NewB er echt staat. Met andere woorden: om een bank op te richten doen we er goed aan eerst producten in de markt te zetten. En te maken dat NewB een sterk merk wordt. Een merk dat staat voor ethiek, duurzaamheid en transparantie. Een stevig merk dat gezond verankerd is in onze samenleving."

Voila. Reden genoeg voor jou om een NewB kaart te bestellen?