Schrijf naar je bank

De bankenwereld heeft een enorme omvang en invloed. Je zou je daartegenover als individu gemakkelijk machteloos kunnen voelen. Banken zijn echter wel degelijk gevoelig voor reacties van hun klanten. Via onze BankWijzer campagne kun je ze laten weten wat je van hen denkt of meteen overstappen naar een andere bank. Hartelijk bedankt om mee te werken aan een duurzamer bankenlandschap!

Stap 1: Scan jouw bank

Check of jouw bank transparant is en een eerlijk investeringsbeleid heeft op verschillende thema's en sectoren zoals klimaat, wapenhandel, arbeidsrechten en bonusbeleid. Je kunt de beleidsscores van jouw bank vergelijken met die van andere banken. Daarnaast wordt bij elke score aangegeven hoe de bank scoort in de praktijkonderzoeken.

Scan jouw bank

Stap 2: Stuur een klacht of compliment

Vind je dat jouw bank eerlijker moet investeren? Stuur de bank of bankgroep een klacht. Ben je juist tevreden met het beleid en de praktijk van jouw bank? Laat het weten met een compliment.

Stuur een klacht of compliment naar jouw bank

Stap 3: Stap over naar een andere bank

Wil je van bank overstappen? Dat hoeft niet moeilijk te zijn! Via de Bankoverstapdienst regelen je oude en nieuwe bank de zaken (bestendige opdrachten, stopzetten oude rekening, verwittigen werkgever) zoveel mogelijk onder elkaar. Maak hiervoor gewoon een afspraak met je nieuwe bank. Meer info op www.bankswitching.be