Duurzaam pensioensparen

Aangezien het wettelijk pensioen onder druk staat, zorgen veel mensen voor een appeltje voor de dorst via een pensioenspaarproduct.

Bij pensioensparen parkeer je je geld voor langere tijd. Pensioensparen is hiermee een ideale gelegenheid voor een belegging in duurzame bedrijven, aangezien die bedrijven werken met een lange termijn visie. Momenteel wordt via pensioenspaarproducten echter, naast staatsobligaties, enkel belegd in aandelen en obligaties van beursgenoteerde bedrijven, die voornamelijk korte termijn winst nastreven.

FairFin heeft een selectie gemaakt van de meest duurzame producten die momenteel beschikbaar zijn.

Fiscaal voordeel!

Je krijgt een fiscaal voordeel op investeringen in pensioensparen. De voorwaarden veranderen wel van jaar tot jaar. Voor 2018 geniet je 30% belastingvermindering voor bedragen tot 960 euro. Voor bedragen tussen 960 en 1230 euro is de belastingvermindering slechts 25%. Indien je het fiscaal voordeel wil maximaliseren investeer je dus best ofwel 960 euro of minder, ofwel het maximum bedrag van 1230 euro.

 

Update 2019: Maak mee het verschil

In 2019 werd de campagne voor duurzaam pensioengeld in een nieuw jasje gestoken. Via onze nieuwe website kun ook jij je steentje bijdragen en in actie komen. Want onze ervaring leert: beleidsmakers en financieel beheerders bewegen pas als genoeg burgers een duwtje geven!